Welkom
bij Mulders-Bösel
advocaten

Tel: 0418-202003

Een pragmatisch en inventief advocatenkantoor voor ondernemers, particulieren en instellingen in de regio Zaltbommel - Tiel - 's-Hertogenbosch.

Deskundig - Flexibel - Betaalbaar

 
 

Intellectueel eigendom

Intellectueel eigendomsrecht

Het intellectueel eigendomsrecht is een vermogensrecht en heeft betrekking op de rechten van een bedenker of maker van bijvoorbeeld een product, een merknaam of een handelsnaam. Een verzinsel als zodanig – zonder dat dit reeds een concrete vorm heeft aangenomen – wordt door het intellectueel eigendomsrecht beschermd en alleen de bedenker mag in beginsel het product vervaardigen, openbaar maken of vermenigvuldigen. De bedenker heeft een alleenrecht op zijn verzinsel en een ander mag zijn werk niet zo maar namaken.

Intellectuele eigendomsrechten zijn onder te verdelen in verschillende categorieën waaronder bijvoorbeeld het auteursrecht, het merkenrecht, het handelsnaamrecht, tekeningen- en modellenrecht etcetera. Voor elke categorie is allereerst van belang dat het verzinsel goed wordt beschermd.

Wordt er ondanks deze bescherming toch inbreuk gemaakt op uw intellectuele eigendomsrecht, dan adviseren wij u graag over de wijze waarop u hier tegen kunt ageren. Uiteraard kunt u ons ook benaderen over vragen hoe u uw intellectueel eigendom kunt vastleggen.